„ A természet kegyetlen tanító, és csak két osztályzatot ismer. Az egyik  az élet, a másik a halál.”  /Fekete István/

A Mohosi Jógazdák Földtulajdonosi Vadásztársaság Magyarország egyik legszebb területén, a Borsod-Abaúj-Zemplén megye csodaszép erdeit, lankáit, patakjait, a Sajó folyót és művelt mezőgazdasági területeit rejtő vidékén, a Cserehát-Aggteleki vadgazdálkodási tájegy-ségben, 4420 hektáron gazdálkodik. Gömörszőlős-Kelemér-Serényfalva-Putnok-Sajópüspöki-Bánréve tele-pülések környezetében helyezkedik el a vadászterü-letünk az Aggteleki Nemzeti Park és a Lázbérci Tájvédelmi körzet között.

Észak- észak-keletről, a Magyar-Szlovák államhatár míg déli irányból a Sajó folyó határolja be tevékenységünket. A vadászterület jellegzetes tájképét a széles, lapos dombhátakat borító, összefüggő erdőségek mellett a sűrű bokros, ligetes, és cserjés részek, a nagy kiterjedésű legelők, kaszálók és mezőgazdasági művelt területek (jellemzően a Sajó folyó árterületei mellett) adják, mindez itt-ott megszakítva csillámló vízfelületű tavacskákkal.

A terület nagyvadas, főként vaddisznóra, gímszarvasra, őzre vadászunk, de egyre nagyobb hangsúlyt fektetünk a fácán, és mezei nyúl állományának növelésre is! A vaddisznó és őzbak állomány kifejezetten jónak mondható, de a gímszarvas állomány is igen figyelemre méltó! Nálunk igazi vadfácán a honos, mellette igen kellemes élményt nyújt a tavakban, tocsogókban vízi szárnyasra vadászni.

A vadásztársaságunkat 2016 márciusában alapítottuk 11 fővel, tagjai a vadászterületen nagyobb területekkel rendelkező, és vadászó földtulajdonosok. A vadász-társaság elnöksége és minden egyes tagja elkötelezett a minőségi vadállomány folyamatos fejlesztésében, az etikus, sportszerű, szórakozást és kikapcsolódást megvalósító, környezetet kímélő vadászatban!